Statistics

Users
3468
Articles
156
Articles View Hits
1508490

New Sounds Wont Play

4 months 2 weeks ago - 4 months 2 weeks ago #1 by SPARTANMST

  • Cannon Fodder
  • Cannon Fodder

  • Posts: 5
  • Thank you received: 5

  • Gender: Unknown
  • Birthdate: Unknown
  • I've created my own HD sound mod to replace the cannon and gunfire sounds. I've created .wav files and renamed them to match the original file names which I want to replace, I've created a mod folder with an intro text file and then I have a 'Sounds' folder with the replacement .wav files inside. When I have the mod enabled in-game, none of the sounds will play.

    Does anyone have any idea why this might be and how to go about fixing it? Is there a limit on audio file size that the game will play?

    Note, each sound effect is only a few seconds long, just like the originals.

    Thanks
    Spartan
    Last edit: 4 months 2 weeks ago by SPARTANMST.
    The following user(s) said Thank You: Jolly

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    4 months 2 weeks ago #2 by roy64

  • Regimental Commander
  • Regimental Commander

  • Posts: 225
  • Thank you received: 64

  • Gender: Male
  • Birthdate: Unknown
  • Replied by roy64 on topic Re: New Sounds Wont Play
    Have you tried taking the original sound files out & replace them with your new ones, if that didn't work put the original files back.

    Leicestershire #freetommy

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    4 months 2 weeks ago #3 by Crikey

  • Regimental Commander
  • Regimental Commander

  • Posts: 442
  • Thank you received: 574

  • Gender: Unknown
  • Birthdate: Unknown
  • Replied by Crikey on topic Re: New Sounds Wont Play
    Sounds like you’ve kept the same names so may be file properties issue.

    Your new sounds should have the same properties as the originals. Open the original in your sound editor and note it’s properties - bit, MHz mono or stereo etc.

    If your new sound doesn’t match these then the game may not recognise it. You can save your new sounds with the appropriate properties using your sound editor.

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    4 months 2 weeks ago #4 by SPARTANMST

  • Cannon Fodder
  • Cannon Fodder

  • Posts: 5
  • Thank you received: 5

  • Gender: Unknown
  • Birthdate: Unknown
  • Replied by SPARTANMST on topic Re: New Sounds Wont Play
    I discovered the issue... I had the new files set as stereo files so it wouldn't play. Changed to Mono and problem solved!

    Please Log in or Create an account to join the conversation.

    Moderators: ShirkonChamberlainFlanyboy